Witlofschotel met serranoham en geitenkaas
Witlof maar dan anders. Geitenkaas en serranoham is een heerlijke combinatie.
Voorbereidingstijd20 min
Active Time20 min
calorieën: 445kcal
Materials
- 6 stronken witlof
- 6 plakken jong belegen geitenkaas
- 6 plakken serranoham
- 1 eetlepel tijm
- 750 gram aardappelen geschild
- 150 ml halfvolle melk
- 30 gram roomboter
- 1 snuf noodmuskaat
Instructies
- Kook de aardappelen met een snuf zout in 20 minuten gaar
- Laat de aardappelen na het afgieten nog even droogkoken
- Warm de oven voor op 180 graden
- Maak in de tussentijd de witlof schoon en halveer ze
- Kook de witlof 3 minuten, laat daarna goed uitlekken in een vergiet
- Halveer de plakken geitenkaas en serranoham
- Vouw eerste de geitenkaas over een half stronkje witlof en daarna de serranoham
- Pureer de aardappelen met de melk, roomboter en de nootmuskaat
- Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelpuree over de bodem
- Leg de stronkjes witlof in de puree en strooi de tijm over de witlof
- Laat in ca. 20 min bruin worden in de oven