Ovenschotel met witlof, geitenkaas en serranoham

Witlofschotel met serranoham en geitenkaas

Witlof maar dan anders. Geitenkaas en serranoham is een heerlijke combinatie.
Voorbereidingstijd20 min
Active Time20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelpuree, geitenkaas, oven, ovenschotel, serranoham, witlof
calorie├źn: 445kcal

Materials

  • 6 stronken witlof
  • 6 plakken jong belegen geitenkaas
  • 6 plakken serranoham
  • 1 eetlepel tijm
  • 750 gram aardappelen geschild
  • 150 ml halfvolle melk
  • 30 gram roomboter
  • 1 snuf noodmuskaat

Instructies

  • Kook de aardappelen met een snuf zout in 20 minuten gaar
  • Laat de aardappelen na het afgieten nog even droogkoken
  • Warm de oven voor op 180 graden
  • Maak in de tussentijd de witlof schoon en halveer ze
  • Kook de witlof 3 minuten, laat daarna goed uitlekken in een vergiet
  • Halveer de plakken geitenkaas en serranoham
  • Vouw eerste de geitenkaas over een half stronkje witlof en daarna de serranoham
  • Pureer de aardappelen met de melk, roomboter en de nootmuskaat
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelpuree over de bodem
  • Leg de stronkjes witlof in de puree en strooi de tijm over de witlof
  • Laat in ca. 20 min bruin worden in de oven

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*