Gamba’s in rode curry

Gamba’s in rode curry

Heerlijke rode curry met veel groente
Voorbereidingstijd15 min
Active Time10 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: gamba, gezond, hoofdgerecht, kokosmelk, rijst, rode curry
Yield: 4 personen

Materials

  • 500 gram gepelde garnalen diepvries
  • 2 cm gember fijn gesneden
  • 150 gram wortelen in dunne plakjes
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • 300 gram broccoli in kleine roosjes
  • 2 rode puntpaprika's in dunnen plakjes
  • 1 paksoi fijngesneden
  • 4 eetlepels rode currypasta
  • 425 ml kokosmelk
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • 1 limoen
  • 300 gram jasmijnrijst
  • 3 eetlepels sojasaus
  • Verse koriander naar smaak

Instructies

  • Laat de garnalen ontdooien en leg ze op keukenpapier om het overtollig vocht eruit te laten trekken
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Snij alle groente
  • Verhit olie in een wok en bak de garnalen met de gember op hoog vuur in 1 minuut bijna gaar
  • Haal de gamba's eruit en leg ze apart
  • Voeg de rode ui en wortelen toe en bak ze een minuut
  • Voeg de paprika en paprika toe. Roerbak 5 minuten
  • Voeg de paksoi toe en laat het nog even meebakken
  • Roer de currypasta erbij en twee eetlepes water. Laat het even meebakken
  • Blus af met de kokosmelk en de sojasaus
  • Voeg de garnalen toe en bak even goed mee
  • Verdeel de rijst en curry over 4 borden en garneer met de bosui en koriander

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*