Gamba’s in rode curry
Heerlijke rode curry met veel groente
Voorbereidingstijd15 min
Active Time10 min
Yield: 4 personen
Materials
- 500 gram gepelde garnalen diepvries
- 2 cm gember fijn gesneden
- 150 gram wortelen in dunne plakjes
- 2 rode uien in dunne ringen
- 300 gram broccoli in kleine roosjes
- 2 rode puntpaprika's in dunnen plakjes
- 1 paksoi fijngesneden
- 4 eetlepels rode currypasta
- 425 ml kokosmelk
- 2 lente-uitjes in dunne ringen
- 1 limoen
- 300 gram jasmijnrijst
- 3 eetlepels sojasaus
- Verse koriander naar smaak
Instructies
- Laat de garnalen ontdooien en leg ze op keukenpapier om het overtollig vocht eruit te laten trekken
- Kook de rijst volgens de verpakking
- Snij alle groente
- Verhit olie in een wok en bak de garnalen met de gember op hoog vuur in 1 minuut bijna gaar
- Haal de gamba's eruit en leg ze apart
- Voeg de rode ui en wortelen toe en bak ze een minuut
- Voeg de paprika en paprika toe. Roerbak 5 minuten
- Voeg de paksoi toe en laat het nog even meebakken
- Roer de currypasta erbij en twee eetlepes water. Laat het even meebakken
- Blus af met de kokosmelk en de sojasaus
- Voeg de garnalen toe en bak even goed mee
- Verdeel de rijst en curry over 4 borden en garneer met de bosui en koriander